3 különleges megoldás a belsőépítészetben

item

3 különleges megoldás a belsőépítészetben

Az otthon kényelmét nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen terek fogadnak bennünket, miként tudjuk azokat a leginkább optimálisan és esztétikusan kihasználni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy számos átalakítást akár magunk is elvégezhetünk, de akadnak feladatok, melyekhez mindenképpen szükséges a profi segítség. Vannak, akik az egyedi megoldásokat részesítik előnyben, mások a jól bevált belső kialakítás mellett teszik le a voksot. Cikkünkben most olyan belsőépítészeti megoldásokat veszünk sorra, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek manapság.

  1. Galéria, amivel plusz alapterületet nyerhetsz

Elsősorban a nagy belmagassággal rendelkező ingatlanok esetében mutathat jól a galéria, de kisebb magasságnál is kísérletezhetünk vele, plusz tárolóhelyet nyerve ezzel. Nem csak a loft lakásokban és a négy méteres belmagasság feletti ingatlanokban lehet remek választás a galéria, bár kétségtelen, hogy ezeknél van lehetőség mindkét szint lakórészként történő használatára. Ha kisebb a magasság, akkor a galéria egyik szintje biztosan tárolásra lesz alkalmas. Nem ritka, hogy fekvő alkalmatosság kerül elhelyezésre ezen a részen, így igazi, bekuckózós sarkot alakíthatunk ki magunknak.

A galéria kialakítása nem egyszerű művelet, és mind az alapanyagok, mind a választott technika kapcsán jól jöhet a hozzáértés. A robosztus lépcsőfeljáró csak kevés ingatlanban mutat jól, ezért inkább törekedjünk a légiességre, ami könnyed hatással ajándékozza meg az építményt. Stílus és méret tekintetében változatos lehetőségek akadnak, érdemes a jó ízlés keretein belül maradni akkor is, ha a különleges megoldásokat részesítenénk előnyben.

  1. Egybenyitott terek

Ma már nem csak az amerikai konyhás ingatlanokban népszerűek az egybenyitott terek. A kis alapterületű helyiségek esetében tágassá varázsolható a lakótér azzal, ha például a nappali és a hálószoba között nincsen fal. Korszerű és kissé talán extrém megoldás az, amikor a hálószobában tusoló is megtalálható, vagy a jakuzzis fürdőkád előnyeit élvezhetjük a helyiségben. Mielőtt azonban ilyen elrendezést választanánk, mindenképpen megfontolandó, hogy a lakók szokásai, száma mennyire bírja el az ilyen kialakításokat. Az egybenyitott terek között egyébként térelválasztó polcokat is alkalmazhatunk, de ma már nem csak intézmények számára elérhetőek az úgynevezett zöld falak, melyek a természetet hozzák közelebb az otthonhoz.

  1. A sokoldalú gipszkarton

Ha egy olyan alapanyagot szeretnénk megnevezni, amely rendkívül változatosan felhasználható a lakásban, akkor a gipszkarton garantáltan beváltaná a hozzá fűzött reményeket. Kialakíthatunk segítségével álmennyezetet, de a falak egyenletességéért is sokat tehetünk ilyen módon. A falba süllyesztett polcok speciális megvilágítással szintén népszerűnek számítanak, és egyedi megoldással gazdagítják a helyiséget. Szigetelés során is jól jöhet a gipszkarton, mellyel egyébként laikusként is egyszerűen dolgozhatunk.