4 ok, amiért érdemes profikra bízni a szobafestést

item

Ha sorra vennénk azokat a lakásfelújítási teendőket, amelyek a leggyakrabban előfordulnak, akkor a szobafestés biztosan közöttük lenne. A festék típusától és az ingatlanhasználati szokásoktól függően akár néhány év alatt elkoszolódhatnak a falak, és a rajtuk megjelenő repedések, zsírfoltok és egyéb szennyeződések bizony kicsit sem keltik az igényesség látszatát. Ugyan nagyon sokféle, házilag is használható eszköz és alapanyag közül válogathatunk ma már, mégis meggondolandó, hogy magunk bajlódjunk-e a szobafestéssel.

  1. Időtakarékosság

Bár a lakberendezési és barkács áruházakban kapható hengerek, lehúzók, ecsetek és festékek között egészen jó minőségűek is elérhetőek, melyekkel akár laikusként is megoldható a festés, ami azonban nem mindegy, az a rá szánt idő. A gyakorlat e területen kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ha tudja az ember, miként kell egy-egy szerszámmal hatékonyan dolgozni, vagy éppen mire célszerű figyelni a munka közben, akkor klasszisokkal gyorsabban lehet haladni, mint laikusként. Megéri tehát szakembert választani akkor, ha lerövidítenénk a felfordulással teli napok számát

  1. Megbízható alapozás

Nem csak régi építésű házak esetében fordulhat elő, hogy a falak rendkívül rossz állapotban vannak. Bár a régebbi ingatlanoknál a kispórolt alapanyagok, vagy az egyenetlen felületek jelenthetnek komoly problémát, és repedésekkel, penészes felületekkel is bőven számolni kell, de mindez akár újabb házak, lakások esetében is felmerülhet. Ilyenkor nem elegendő, ha egyszerűen felvisszük a felületre a festéket, ugyanis az alapok hiányának a végeredmény minősége láthatja kárát.

  1. Megfelelő színek

Talán már Ön is találkozott azzal a problémás helyzettel, hogy az üzletben tökéletesnek tűnt a festék színe, ám a falon már kevésbé mutatkozott annak. Bár a keverési útmutató követésével jórészt sikerülhet elérni a vágyott árnyalatot, de arra hatással lehet az alatta levő szín, vagy a hígítás mértéke is. Különösen a sötétebb színek pontos elérése lehet nehézkes, de a dekorációs elemek felhelyezése is akadályokba ütközhet akkor, ha nem értünk a festéshez szakszerűen. Profi csapat segítségével nem fordulhat elő, hogy nem azt kapjuk, amit szerettünk volna.

  1. Igényes végeredmény

A falak hatalmas felületet foglalnak el még a legkisebb szobában is. Ennél fogva alapvetően magukra vonják a figyelmet, így korántsem mindegy, hogy milyen állapotban vannak azok. A mésszel történő, higiéniai festések ideje már lejárt, manapság korszerű alapanyagok és akár egészen extrém színek is állnak rendelkezésünkre. Bátran szabadon engedhetjük fantáziánkat, és olyanná alakíthatjuk az otthoni környezetet, amilyenről mindig is álmodtunk. Szakemberek közreműködésével ez biztosan olyan végeredménnyel zárul, amely igényes és növeli az otthon színvonalát. Fontolja tehát meg alaposan, hogy kikre bízza a munkát, ugyanis az igazán profik nem fognak felesleges bosszúságot okozni, vagy a határidőkkel trükközni.