5 érv a teljes lakásfelújítás mellett

5 érv a teljes lakásfelújítás mellett

Ha a lakásfelújítás teendői kerülnek szóba, akkor legtöbben azonnal a magas költségekre és az elhúzódó munkálatokra gondolnak. Nem csoda hát, hogy napjainkban egyre többen igyekeznek maguk megoldani a ház körüli teendőket. Ugyan a szobafestés vagy a kertépítés kivitelezhetőek ilyen módon, de garantáltan vannak olyan munkálatok, melyekhez a szükséges szerszámok vagy szakértelem hiányoznak. Ilyenkor profi csapatot érdemes választani.

  1. Mindent egy kalap alatt

Gyakran felmerülő kérdés, hogy vajon milyen fontossági sorrend mellett döntsünk. Ma már többféle lehetőség is kínálkozik arra, hogy előteremtsük a felújításhoz szükséges összegeket. Míg a lakáskassza, vagy a takarékoskodás előre gondolkodást követel meg, addig a hitelintézetek ajánlatainak köszönhetően akár egy összegben hozzájuthatunk a szükséges pénzmaghoz. Amennyiben ezt megengedhetjük magunknak, akkor érdemes egy kalap alatt elvégeztetni a felmerülő feladatokat. Egyrészt már a helyszínen lesznek a szakemberek, ezért könnyebben is ütemezhetőek a feladatok, ráadásul plusz kiszállási díjakkal sem kell kalkulálni. Tény az is, hogy sokan szeretik letudni a teendőket, hogy aztán akár évekig ne legyen szükség például homlokzati felújításra vagy a nyílászárók cseréjére.

  1. Energiatakarékos otthon

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az energiatakarékosság fontosságát. A régi, elavult nyílászárók éppen úgy rontják az ingatlan energetikai jellemzőit, mint a szigetelés hiánya, vagy a repedezett falakon át beszivárgó nedvesség. Törekedjünk a fűtés korszerűsítésére is, de ha ezt nem is engedhetjük meg magunknak, akkor legalább a nyílászárókat és a homlokzati szigetelést állítsuk fókuszba. Az energetikai jellemzők javításával csökkennek a havi kiadások és a penészesedés is jó eséllyel elkerüli majd otthonunk helyiségeit.

  1. A változatosság gyönyörködtet

Nem csak a konkrét szakmunkákra érdemes a hangsúlyt helyezni, hanem például a személyiséghez passzoló lakberendezési irányzat megtalálására is. Ez határozza ugyanis meg, hogy miként érezzük majd magunkat a lakásba lépve, és mennyire tükrözi az összkép azt, amit képviselni szeretnénk. A Pinterest képek remek inspirációként szolgálhatnak, így lakberendező segítsége nélkül is látványos végeredményt érhetünk el.

  1. Emelkedő ingatlanárak

A teljes lakásfelújítás előnyeit nem csak a mindennapokban észlelhetjük, hanem az ingatlan értékének alakulásán is. A korszerű megoldásokkal ellátott, folyamatosan karbantartott lakás vagy ház magasabb összegért értékesíthető szükség esetén, és vevőt is könnyebb találni rá.

  1. Igényes környezet nap mint nap

Sokan vannak, akik kifejezetten csak akkor szánnak pénzt az ingatlanra, ha egyes munkálatok már nem várathatnak tovább magukra. Ha nem is egyszerre döntünk a teljes felújítás mellett, de fontos, hogy folyamatosan törekedjünk az állagjavításra és a korszerűsítésre. Ezzel elkerülhetjük, hogy egyes feladatok már égetően szükségesek legyenek, és folyamatosan egyfajta igényes, karbantartott környezetben élhetjük meg az otthon töltött időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük