5 ok az őszi szigetelés mellett

item

5 ok az őszi szigetelés mellett

Az ingatlannal kapcsolatos felújítási munkálatok között a szigetelés rendszerint előkelő helyet foglal el. Már a tavaszi hónapoktól kezdődően sokan teszik le mellette a voksot, de ősszel is gyakran látni a homlokzat szigetelésével foglalkozó szakembereket. A megfelelő alapanyagok használatával és hozzáértéssel olyan végeredmény születhet, melynek köszönhetően télen-nyáron sikerülhet energiát és ezzel pénzt is megtakarítani. Lássuk, miért érdemes akár az őszi hetekben is a szigetelés előnyeit választani!

  1. Felkészülés a télre

Sokan már jelenleg is fűtenek, s bár az idő sokáig kegyes volt hozzánk, de hamarosan mindenhol beüzemelik a fűtőrendszert. Természetes, hogy mindenki szeretné takarékosan megoldani a fűtést, de hiába a korszerű megoldások, ha az ingatlan nincsen megfelelően szigetelve. Fontos, hogy a nyílászárók megfelelő állapotban legyenek, de ma már nem csak a csere jelenti az egyetlen járható utat ennek érdekében. Speciális bemarásos technikával a még viszonylag megfelelő állapotban levő ablakok felkészíthetőek a télre, és szigetelhetővé válnak utólag.

  1. Energiatakarékosság télen-nyáron

Az ingatlan szigetelésének előnyeit nem csak a fűtésszezonban élvezhetjük, hanem tulajdonképpen egész évben. Vagyonokat költöttél a korábbi nyarakon a klíma használatára? Gondoltál már arra, hogy a szigeteléssel ez a probléma is megoldódhat? Havonta több ezer forintot takaríthatsz meg akkor, ha beruházol a megfelelő hőszigetelő rendszerbe. Figyelj a profi kivitelezésre, ezért érdemes szakemberekre bízni a feladatot.

  1. Profi segítség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári időszakban a szakemberek nagyon elfoglaltak. Másként van ez azonban már az őszi hónapokban, s ha nyáron nem is sikerült profikat találni, ősszel már inkább lehetséges az. A ház körüli munkálatokat sokan szeretik maguk végezni, de az olyan, szakértelmet megkövetelő feladatokat, mint a szigetelést, célszerű profikra bízni.

  1. Szigetelés kívül, belül

Az ingatlan szigetelése többrétű teendőket tehet szükségessé. A homlokzati szigetelés mellett nem feledkezhetünk el a pincefödémről vagy a padlás felőli területről. Persze korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van a ház, hiszen a régi építésű ingatlanok esetében gyakran előfordul, hogy a plafon például nem bírná el a nehéz szigetelő rendszereket. Figyelmet érdemelnek az olyan falak is, amelyek például egy kinti helyiséggel vannak kapcsolatban, de a vékony falakban futó vízvezetékek védelmére is hangsúlyt célszerű helyezni, méghozzá az elfagyás megelőzésének érdekében.

  1. Még nincs túl hideg

Elmaradt a meleg hónapokban a szigetelés? Mindegy, hogy anyagiak miatt nem sikerült megoldani azt korábban, vagy ilyenkor érnek rá a szakemberek, a lényeg, hogy még nincs késő a kivitelezéshez! A szigetelés hasznos beruházás a jövőre nézve, és érdemes minőségi alapanyagokkal dolgozni, maximálisan a témához értőket alkalmazva, ez ugyanis a hatékonyságot is befolyásolhatja.