Erre az 5 dologra figyelj a nappali kialakításakor!

item
  1. Kényelem

A nappali kizárólag akkor látja el a rá szabott szerepet megfelelően, ha kényelmes kialakítással rendelkezik. A designer bútorok kétségkívül mutatósak, de korántsem biztos, hogy otthonossá is teszik a teret. A jól megválasztott kanapé központi jelentőséggel bír. Figyelj annak minőségére, kialakítására és méretére. Mivel a helyiség közlekedési és egyéb célokat is szolgál, ezért nagyon fontos, hogy minderre jusson elég hely. Persze nem mindegy a családtagok száma sem, vagy például az, hogy egyszerre hányan szoktak a helyiségben tartózkodni. A fejtámlával is ellátott kanapék kitűnő választásnak bizonyulnak a filmnézés szerelmesei számára.

  1. Stílus

Ez az a kritikus pont, amit vagy sikerül eltalálni, vagy nem. Ez utóbbi természetesen nem jelenti azt, hogy feltétlenül lakberendező segítségét kellene kérnünk. Sokszor elég az is, ha inspirációt merítünk a világhálón elérhető oldalakról. A Pinterest remek céloldal ennek érdekében, hiszen megszámlálhatatlanul sok ötlettel találkozhatunk, akár helyiségenként szűrve azokra. A stílus sokkal inkább önismeret és kreativitás kérdése, mint a pénzé. Akár lakástextíliákhoz is hozzájuthatunk turkálókból, de sok olyan lakberendezési áruház is megtalálható nagyvárosainkban és online, amelyek elérhető áron kínálnak minőségi lakberendezési elemeket.

A belső terek kialakítása rányomja bélyegét arra, hogy miként érezzük magunkat a négy fal között. Ugyan az aktív kikapcsolódás képes igazán arra, hogy feltöltsön a nehéz munkanapok után, de mégis sokan vagyunk, akik szívesen töltjük időnket otthon. A családi programok és baráti összejövetelek frekventált helye a nappali, mely általában nap mint nap nagy kihasználtsággal szolgálja a kényelmet. Optimális kialakítása mégis sokak számára jelent problémát. Cikkünkben azt az öt dolgot vesszük sorra, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnek a bútorok, a kiegészítők és a színek megválasztásakor.

  1. Világítás

A megbízható, igényes világítástechnika elmaradhatatlan annak érdekében, hogy mindig megfelelő fényviszonyok uralkodjanak a helyiségekben. Egy jó választással kiemelhető akár a helyiség bizonyos területe, de a hangulatteremtés érdekében is remek döntés egy állólámpa vagy például a lélekre is jótékonyan ható sólámpa.

  1. Tér

A bútorokkal telezsúfolt helyiségben rendszerint nem érezzük jól magunkat. Ezt érdemes szem előtt tartani akkor is, ha a nappali berendezéséről van szó. Ha mozdulni sem tudsz a kanapés és a szekrény között, annak előbb vagy utóbb biztosan a komfortosság látja kárát. Válassz inkább praktikus, nagy befogadó térrel rendelkező bútorokat, vagy oszd el a holmikat a lakás többi helyiségében. Egy kisebb kanapé is jó választás lehet, de akár a dohányzóasztal méretéből, vagy akár szükségességéből is lefaraghatsz, átértékelheted azt.

  1. Elhelyezkedés

Mivel a nappaliban gyakran megfordulnak a család tagjai, ezért fontos, hogy például a hálószoba ajtajától távol legyen az. Minderre építkezés alkalmával érdemes figyelni, hiszen ha már adottak a helyiségek, akkor ezen lehetetlen változtatni.