Felújítás? 5 tipp szakember kiválasztásához

item

Fontosnak tartja, hogy a sokszor igen magas költségekkel járó lakásfelújítás a kívánt végeredménnyel záruljon? Elkerülné azokat a tipikus hibákat, melyeket oly sokan elkövetnek? Ugyan a saját kézzel végzett felújítási munkálatok kétségkívül költséghatékony megoldásnak számítanak, ám sok esetben szakértelem szükséges a feladatokhoz. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a profik a megfelelő felszereléssel és persze tapasztalattal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően jelentősen lerövidíthető a felújításra szánt idő. Korántsem mindegy azonban, hogy kikre esik a választás.

  1. Nem mindegy, mi a feladat

Elsősorban azzal érdemes tisztában lenni, hogy milyen feladatok váltak aktuálissá. Vannak cégek, melyek otthonosan mozognak a szobafestés-mázolás területén, de a nyílászárók cseréje már idegen tőlük. Megéri tehát célirányosan választani a szolgáltatók közül, és ha többféle feladat is vár rájuk, akkor a komplex szolgáltatást nyújtók lehetnek a befutók.

  1. Korrekt árajánlat

Sokan itt rontják el, ugyanis megelégednek egy körülbelüli árral, ami akár jelentősen növekedhet is a felújítás során. A korrekt árajánlatot adó cégek viszont kétségtelenül megbízhatónak bizonyulnak. A felület, a kívánt végeredmény és az alapanyagok és az ehhez szükséges munkaórák függvényében ugyanis megközelítőleg pontosan ki lehet számolni, mennyire mélyen kell majd a megrendelőnek a zsebébe nyúlnia. Ha nem tud mindenre kiterjedő árkalkulációt adni a szakember, az bizony igen rossz előjelnek számít, és nem biztos, hogy az a csapat lesz a megfelelő.

  1. Tervezhető határidők

A hozzáértők már a feladat előtt meg tudják mondani, mennyi idő szükséges annak elvégzésére. Semmiképpen nem érdemes belemenni olyan ajánlatba, ahol hallgat a megbízni kívánt cég a témáról, vagy nem tudja megállapítani, hogy mennyi idő lesz a feladat elvégzése. A tervezhetőség kiemelt jelentőséggel bír, főleg akkor, ha a nyári időszakban a szabadság ütemezéséről van szó.

  1. Korszerű megoldások

Újszerű, izgalmas megoldásokkal gazdagítaná otthonát? A kialakításból adódóan problémás lehet még egy fal lebontása is? Minden lakásfelújítás során adódhatnak olyan helyzetek, amelyek kihívás elé állítanak bennünket laikusként. Éppen ebben rejlik a profik titka, hogy nem csak az alapanyagokat, hanem azok használatát, vagy például a különleges megoldásokat illetően is, az aktualitások ismeretében segítenek döntést hozni. Legyen szó akár nagy belmagasságról, galéria kialakításáról, vagy egyenetlen, nedves falakról, az igazán jó szakemberek korszerű lehetőségekkel állnak rendelkezésre.  

  1. Mindent egy kalap alatt

Senki nem szeretne hosszú hetekig, hónapokig felfordulásban élni csak azért, mert felújításra kerül sor. A jó szakemberek képesek erőiket úgy beosztani és szervezni, tervezni a munkálatokat, hogy azokkal mihamarabb végezzenek. Ez mindenki érdeke, és ingatlan tulajdonosként magától értetődő, hogy gyorsan szeretnénk eredményeket látni. Gyűjtse össze, milyen változtatásokat kíván elérni, és olyan csapattal dolgoztasson, akik mindent egy kalap alatt el tudnak végezni.