Felújítás a kertben: bízza szakemberekre!

item

A nyár a lakásfelújítások ideje, amikor a legtöbben döntenek otthonuk átalakítása, korszerűsítése mellett. Sokan kifejezetten a belső terekre és a nyílászárókra fókuszálnak, pedig a kerti részek is legalább ennyi figyelmet érdemelnek. Ugyan ma már nagyon sokféle olyan alapanyag is elérhető a szaküzletekben, melyekkel laikusként is dolgozhatunk, mégis akadnak olyan feladatok, amelyeket mindenképpen megéri profikra bízni. Nézzük, melyek ezek!

Homlokzati festés

A festéskor nem csupán a nappaliba ideális szín kiválasztása, vagy a penészesedést megakadályozó alapanyag beszerzése a lényeges, hanem a homlokzat újszerűvé varázsolása is. Az időjárás viszontagságainak kitett felületek akár egy-két év alatt kopottassá válhatnak, hogy a nedvesség okozta problémákról ne is szóljunk. Fontos, hogy olyan homlokzati festéket válasszunk, amely kellően rugalmas, így a repedéseknek esélyük sem lesz. S hogy miért lényeges ez? Amint a burkolaton megjelennek a repedések, úgy a csapóeső, a hó beszivárog a falba és rontja annak hőszigetelő képességét. Ennek hátrányait pedig egyértelműen megérezzük majd pénztárcánkon.

Külső hőszigetelés

S ha már homlokzati felújítás került szóba, akkor mindenképpen figyelmet érdemel a gyakran ezzel együtt aktuálissá váló kültéri hőszigetelés. Mivel homlokzatok esetében sokszor a magasság is megakadályozza azt, hogy házilagos körülmények között zökkenőmentesen elvégezhessük a felújítást, ezért célszerű szakembereket felkérni a munkára. A megfelelő állványozással és technikával gyorsan és hatékonyan végezhetőek el a szigetelési feladatok.

Térkövezés igényes megoldásokkal

Igényesen lerakott térkő nélkül ma már aligha képzelhetjük el a kertet. Mindegy, hogy az autóbejáró esetében szeretnénk stabil alapot, vagy a kerti utakat és a terasz környékét alakítanánk a megfelelő térkövek segítségével, a hozzáértés nélkülözhetetlen. A térkövezés végeredménye sok tekintetben azon múlik, hogy az alapozás mennyire profin történt meg. Amennyiben ez elmarad, vagy szakértelem hiányában nem megfelelően történik, az bizony az időtálló minőségre is rányomhatja a bélyegét.

Kertépítés egyéni igények szerint

Nem csak a rendezettség, de az esztétikum szempontjából is nagyon fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a kert egyéb területeire is. Mindig is vonzódott a hangulatos kerti utakhoz? Miért ne alakítaná ki azokat térkövezéssel? A sziklakert kialakításához is nagy segítséget jelenthetnek a szakemberek, de akár saját kézzel is megoldható ez a feladat. Érdemes olyan csapat mellett letenni a voksot szakemberválasztás során, amelynek profijai több területen is otthonosan mozognak, így mindent egy kalap alatt elintézhetnek. A külső terek és a homlokzat nem csak azért érdemelnek különös figyelmet, mert a tavasztól induló hónapokban sok időt töltünk a szabadban, hanem a hőszigetelés, a biztonságos téli közlekedés és persze a stílusos megjelenés apropóján is.