Felújítás után figyeljünk a lakberendezésre is!

Felújítás után figyeljünk a lakberendezésre is!

Tudja, mitől függ az otthon kényelme és hangulata? A tiszta falakon és a hőszigetelésen kétségkívül sok múlik, de nem mehetünk el a lakberendezés fontossága mellett sem. A lakberendezési szaküzletekben már megfizethető áron hozzájuthatunk lapra szerelt bútorokhoz, de érdemes ezeknél akár kreatívabban gondolkodni az előttünk álló feladatokról. Inspiráció gyanánt remek választás lehet a Pinterest, de a témával foglalkozó weboldalak is motivációként szolgálhatnak a számunkra újszerű stílus megtalálásához.

Stílusteremtés színekkel

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a színek erejét a lakberendezésben. Erre a legjobb példa az, hogy ha nincsen elég pénzünk a terek teljes átalakításához, akkor elegendő lehet csak a lakástextíliákat lecserélni. Az újszerű árnyalatokkal, mintákkal látványos változás érhető el. Persze szobafestés alkalmával is célszerű a színekre kiemelt figyelmet fordítani, ugyanis a megfelelő választásokkal alakítható a tér mérete, magassága és egységes stílust teremthetünk a bútorokkal, berendezési tárgyakkal és kiegészítőkkel.

Bútorválasztás okosan

A bútorok ugyan kétségkívül praktikussági szerepet töltenek be a helyiségekben, de nem mehetünk el azok megjelenése mellett sem. Ha a lapra szerelt bútorok egysíkúsága helyett az izgalmas megoldások híve, ám mégsem engedheti meg magának a designer bútorokat, akkor a használt kereskedések, vagy akár a nagyszülőktől örökölt darabok is kitűnő választásnak bizonyulnak. Némi felújítással a használt bútorokból is kihozható a maximum, hogy a bútortapéták kínálta lehetőségekről már ne is szóljunk.

Felújítási munkálatok házilag

Akadnak olyan ház körüli munkálatok, melyeket magunk is gond nélkül elvégezhetünk. A korszerű festékekkel, némi idő-és energia ráfordítással lefesthetőek a helyiségek, alkalmazhatunk öntapadós tapétákat, és az extrém színektől sem kell elzárkózni. Mindezt természetesen profi csapatra is bízhatjuk, pláne, ha gipszkartonozás, kőművesmunka is szükségessé válik. Fontos, hogy belássuk, meddig ér saját szakértelmünk, és mikortól érdemes inkább profik segítségét kérni a kifogástalan végeredmény érdekében.

Olcsó megoldások, nagyszerű végeredmény

Sokan azért nem választják a szakemberek közreműködését, mert a túlságosan magas költségektől tartanak. A titok nem másban rejlik, mint egy megbízható csapat megtalálásában. A korrekt, mindenre kiterjedő árajánlat alapnak számít, hiszen senki sem szereti, ha a munkálatok közepette derül ki, hogy akár duplája is lehet a végösszeg a korábban megbeszélteknek. A szakmájához értő profi előre tudja kalkulálni, hogy mennyiből hozhatók ki a rá bízott feladatok. Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy a minőséget kellene feláldozni a korrekt árak oltárán. Kérjen árajánlatot akár több helyről, hasonlítsa össze azokat, és ne felejtse el figyelembe venni a referenciákat, esetleg a barátok, ismerősök ajánlásait sem! A profi munkának ugyan ára van, de mégsem biztos, hogy megfizethetetlen kategóriájú.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük