Kertépítés – miben segíthetnek a szakemberek?

item

A kertes házzal rendelkezők az esetek többségében szeretnének úgy tekinteni a kertre, mint az otthon szerves részére. Ez főként a tavasztól késő őszig tartó hónapokban jut szerephez, de a megfelelően kiépített kert előnyeit akár télen is élvezhetjük, ha másként nem is, de a kényelem apropóján mindenképpen. Míg azonban egy mutatós sziklakertet akár saját magunk is kialakíthatunk, és a veteményes, valamint a virágoskert megálmodása is egyszerű, addig vannak olyan feladatok, melyek esetében nélkülözhetetlen a profi segítség.

Betonozás, autóbeálló készítése

Gyakran okoz problémát, hogy az autóval nem éppen a megfelelő körülmények között sikerül beállni az udvarra. Sokszor füves terület áll rendelkezésre, mellyel főként csapadékos időben gyűlhet meg a baj. A hétvégi autómosáshoz és a téli kényelmes parkoláshoz is elmaradhatatlan egy olyan helyszín, amely minden tekintetben alkalmas a parkolásra. Az érintett kertrész betonozása és a szükséges világítással együtt történő kialakítása rutin feladatnak számít a megfelelő szakemberek számára.

Térkövezés

A kerti utak és a terasz környékének kapcsán sokan döntenek a térkövezés mellett. Itt azonban nem csak arról van szó, hogy pontosan egymás mellé illesztjük a térköveket, majd kitöltjük a hézagokat. A feladat ennél sokkal bonyolultabb. A megfelelő alapozás hiányában a rendszer hamar megmutatja hiányosságait, ezért a szakértő kezek kiemelt jelentőséggel bírnak.

Terasz készítése

Családi ház aligha képzelhető el terasz nélkül. Itt eső esetén is a friss levegőn lehetünk, és a nap ellen is védelmet biztosít a konstrukció. Korszerű teraszpadlók és teraszlapok közül válogathatunk manapság, ám ha nem ismerjük ki magunkat a területen, akkor a lerakást inkább profikra célszerű bízni. Hasonló a helyzet a tökéletesen vízzáró terasz felépítmény kialakításával is. A fa járólapok nem csak akkor tehetnek jó szolgálatot, ha a teraszról van szó, hanem például a medence környékének kialakításakor is. Apropó, medence! Ha a klasszikus medence típus mellett döntenénk, amely kétségkívül időtálló minőséget képvisel, akkor is profi csapatot érdemes hívni.

Műpázsit, magasított ágyások és kerti öntözőrendszer

Ezek tipikusan olyan részei a kertnek, amelyek igen mutatósak, vagy éppen praktikusak. Ma már sokan vannak, akik nem várnának a fűmagok kifejlődésére, és azonnal élvezhető zöld területre vágynak. Ennek szakszerű leterítése hozzáértést követel meg. S ha már kertépítésről esett szó, akkor nem mehetünk el manapság nagyon divatos magasított ágyások mellett. Nem csak izgalmas konstrukciók jöhetnek így létre, de látványában is esztétikusabb lehet ennek köszönhetően a végeredmény. Ha inkább töltenéd szabadidőd a családdal, akkor érdemes szakemberekre bízni a kert átalakítását, vagy a praktikus kerti öntözőrendszer telepítését.

Bár a kertépítés egyes feladatai egyszerűnek tűnnek, de ha nincs időd, energiád vagy kedved ahhoz, hogy rászánj néhány hétvégét az optimális viszonyok kialakítására, akkor érdemes profi csapatot hívni, így minőségben is garantáltan megfelel majd a végeredmény az elképzeléseknek.