Nagy terek kreatív megoldások

item

Nagy terek, kreatív megoldások

Lakberendezés során időnként szembesülhetünk a nagy terek jelentette kihívásokkal. Mindegy, hogy a napjainkban trendi loft lakásokról van szó, a nagy belmagassággal rendelkező polgári ingatlanokról, vagy egyszerűen a méretes alapterülettel rendelkező, egybenyitott helyiségekről, a tér barátságosság tételére minden esetben érdemes hangsúlyt helyezni. Ez a jobb kihasználhatóság és a stílusteremtés érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. Lássuk, milyen trükkökkel oszthatjuk meg a teret!

Zöldfalak a természetesség jegyében

Ma már hazánkban is egyre több helyen megtalálhatóak az úgynevezett zöld falak. Ugyan kialakításuk nem feltétlen olcsó mulatság, de ha mégis rászánnánk a pénzt, akkor egészen különleges végeredmény születhet. A függőlegesen elhelyezett növények egyfajta zöld falat képeznek, amelynek segítségével kiválóan osztható a tér, és közben a természetet is a ház falai közé varázsolhatjuk. Érdemes szakember segítségét kérni az elem kialakításához.

Divatosak a loft lakások

A loft ingatlanok nem véletlen tartoznak a méregdrága fajták közé, hiszen rengeteg lehetőség rejlik azokban. A méretes ablakoknak köszönhetően mindig világosság uralkodik a négy fal között. A loft ingatlanok egyszerre képviselnek modern, fiatalos, extravagáns stílust, és remek választásnak bizonyulnak akkor, ha egyedi lakókörnyezetet szeretnénk teremteni.

Nagy belmagassághoz galéria

Ha nagy belmagassággal rendelkezik az ingatlan, akkor a függőleges teret például galéria kialakításával oszthatjuk meg. Ez nem csak a fűtés jobb kihasználása és az energiatakarékosság érdekében lehet hasznos, hanem a helykihasználás apropóján is. Profik közreműködésével olyan galéria valósítható meg, mely stílusban passzol az ingatlan jellegéhez. A megoldásnak hála a lakás értéke is jelentősen növekszik. A belmagasság függvényében akár mindkét szint kihasználható, de ha tartózkodásra nem is alkalmas mindkettő, akkor az egyik kiváló döntés tároláshoz.

Egybenyitott terek

A nagy terek nem mindig számítanak hátránynak, sőt, kifejezetten hasznosak lehetnek akkor, ha valamelyik helyiség méretét szeretnénk megnövelni. Ennek tipikus példája az amerikai konyhás megoldás, aminek köszönhetően a konyha is a lakás szerves részévé válik. A közös légtér számos előnnyel jár akár vendégvárás, akár a komfortos otthoni tartózkodás szempontjából.

Térelválasztó elemek

Túl nagynak tűnik a nappali? A térelválasztó elemek alkalmazásával kisebb, intimebb kuckók alakíthatóak ki. Sokféle olyan bútor, polcrendszer megtalálható napjaink kínálatában, amelyek remekül mutatnak a nappali közepére helyezve. Ezek tulajdonképpen a zöldfalak szerepét is betölthetik, de nem csak növények helyezhetőek el rajtuk, hanem dekorációs elemek és a szívünkhöz közel álló emléktárgyak is. Törekedjünk arra, hogy a térelválasztó polcot ne zsúfoljuk túl, így megmarad az egyfajta könnyed, légies darabnak.