Színek és minták a lakásban

item

Színek és minták a lakásban- teremts otthonos környezetet!

Szeretnéd otthonosan érezni magad a lakásban? A minden szempontból ideális lakberendezési stílus megtalálása gyakran csak apróságokon múlik, ám a profi kivitelezés nélkülözhetetlen. Nem csak a bútorokra és a dekorációs elemekre érdemes azonban figyelmet fordítani, hanem a nagy felületeket elfoglaló falakra is. A szobafestés a leggyakrabban választott lakásfelújítási feladat. Sokan vannak, akik saját kézzel próbálkoznak, mások a gyorsaság érdekében inkább szakembereket kérnek fel a feladatra. Ez utóbbiak egyébként akkor is remek választásnak bizonyulnak, ha extra igényeink vannak a falakkal kapcsolatban, vagy azok igen rossz állapotban vannak. Nézzük, mire érdemes figyelni a színekkel, mintákkal összefüggésben!

Ne félj a színektől!

Napjainkban minden korábbinál trendibbek az élénk színek. Sötétlila, piros, narancs, kék- a lehetőségek száma végtelen, s mindenki megtalálhatja így a személyiségéhez passzoló árnyalatokat. Akár többféle színt is kombinálhatunk egyetlen helyiségen belül, de feldobhatjuk az egészet gipszkarton megoldásokkal, álmennyezettel, vagy például süllyesztett világítással. Ez utóbbiak megvalósításához azonban már érdemes profi csapatot hívni, hiszen ha nem rendelkezünk semmiféle gyakorlattal, akkor könnyen bosszúság lehet a vége a kísérletezgetésnek.

Trendkövetés vagy stílusteremtés

Amikor a falfelületek színezéséről, dekorálásáról van szó, akkor sokan kifejezetten az aktuális trendeket szeretnék követni. Tény pedig, hogy ennél vannak fontosabb tényezők is, amelyeket szem előtt célszerű tartani. Fontos, hogy mindig a lakók ízlése legyen az elsődleges, hiszen ők azok, akik sok időt fognak a négy fal között eltölteni. A klasszikus festékeken túl strukturált felületet adó fajták is elérhetőek manapság, ezek azonban biztosan profi felvitelt követelnek meg. Bár a világhálón sok hasznos információ elérhető szöveges és videós formában is, de ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor hívjunk kőműves-festő csapatot a munkára.

Figyelj a helyiségek jellemzőire!

A színek és minták kiválasztásakor célszerű a helyiség méretére, fekvésére, a nyílászárókra, valamint a beérkező fényre is figyelmet fordítani. A kis alapterülettel rendelkező helyiségeket igencsak nyomasztó hangulatúvá tehetjük a sötét árnyalatokkal. Fontos, hogy egymáshoz passzoló színeket válasszunk akkor, ha több árnyalatot kívánunk kombinálni egy helyiségen belül. Például a sárga és a piros együtt nem ideális, de egy fehér-lila kombóval egészen különleges hatást érhetünk el. Az alacsony helyiségek világos mennyezettel magasabbnak tűnnek, ezért akár a plafont más színűre is érdemes festeni, mint a falakat.

Álmodd meg az ideális környezetet!

Hogyan várhatnánk el a szakemberektől, hogy minden tekintetben a megrendelő ízlésének megfelelő végeredményt valósítsák meg, ha magunk sem tudjuk, mit szeretnénk? Mindegy, hogy egy kép inspirál, vagy egy konkrét színben gondolkozunk, ha összeáll a fejünkben, mire vágyunk, akkor jobb eséllyel látjuk majd viszont azt a falakon.