Alapanyag és burkolat- 5 szempont a választáshoz

burkolat

A barkácsüzletek végeláthatatlan sorai között laikusként nem nehéz elveszni. A minden korábbinál szélesebb kínálatot látva az ember egy idő után azt sem tudja már, hogy milyen terméket keresett. Annak érdekében tehát, hogy a beszerzés gördülékenyen és célirányosan történjen, érdemes már a vásárlás előtt dönteni néhány kérdésről. Ebben az áruházak gyakran online elérhető felületei nagy segítséget jelenthetnek, hiszen a termékek közül előre kiválaszthatod azokat, amikre szükséged lehet az elvégezni kívánt feladathoz.

 

1. Ha nem mindegy az ár

Infláció, kilátástalan gazdasági környezet, egyre dráguló árak, s ezekhez még hozzájön a bérek reálértékének csökkenése. Az ár a legtöbbek számára döntő tényező a vásárlás során. A felújítás, építkezés, korszerűsítés során használt alapanyagok tekintetében viszont megfontolandó, hogy ne érjük be a legolcsóbb megoldásokkal. Miért fontos ez? Esetükben évekre szóló beruházásról van szó, és korántsem mindegy, miként teljesít a falfesték, ellenálló-e a kiszemelt burkolat. Ha magad dolgozol majd, akkor a laikusok által is egyszerűen felhasználható eszközökkel, alapanyagokkal biztosan nem lőhetsz mellé.

2. Figyelj a minőségre!

Szorosan kapcsolódik első pontunkhoz a minőség iránti igény. Nem szeretnéd kétévente festeni a falat? Fontosnak tartod, hogy a falra kerülő burkolat valóban gond nélkül alkalmazható legyen? A szaniterek kapcsán vannak komolyabb igényeid, hiszen esetükben évtizedekre előre gondolkodsz? A minőség néha fontosabb, mint a leginkább megfizethető áron történő beszerzés.

3. Milyen strapára számíthatsz az érintett helyiségben?

Főként a burkolatok kapcsán kerül főszerepbe az, hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve a választott anyag. Az előszoba és a konyha esetében kiemelt figyelmet érdemel az időtállóság. Hasonló a helyzet a falfesték kapcsán is, ha ugyanis kisgyermek van a családban, akkor a lemosható festékek isteni áldásnak bizonyulnak.

4. Mennyiség, kiszerelés

Mindegy, hogy szakember végzi majd a burkolási teendőket, esetleg magad ugrasz neki az elvégzendő felújítási feladatoknak, kevés bosszantóbb dolog létezik, mint az, ha a munkálat közepén derül ki, nem megfelelő mennyiségben vásároltál. A már a vásárlás, rendelés előtt átgondolt számolgatással és döntésekkel elkerülhető az ilyen probléma. A kiszerelések helyes megválasztásával pedig akár takarékoskodhatsz is.

5. Design

A profi kivitelezés egy dolog, ami viszont szintén nem elhanyagolható, az a végeredmény esztétikai szempontból. Hiába van kifogástalanul lerakva a burkolat, ha a színe ekkora felületen már nem nyeri el a tetszésed. Az enteriőr egyéb elemeire és a színekre egyaránt célszerű hangsúlyt helyezni akkor, ha egy nagyobb felületet lefedő projektről van szó.