Felújítás? Ne feledkezz meg a melléképületekről sem!

felújítás

A kertes házaknak megvannak a maguk előnyei, és persze a hátránynak ugyan nem mondható, de kétségkívül munkaigényes oldaluk is. A felújítás során nemcsak a lakóépületre, annak külső és belső területeire érdemes figyelmet fordítani, hanem a melléképületekre is. Ugyan ma már szinte azonnal felállítható, kompakt tárolók is elérhetők, de a használt ingatlanok esetében a legtöbben még mindig az egykor kinti konyhának, tyúkólnak, műhelynek, garázsnak használt épületeket tudhatják magukénak. Az idő vasfoga bizony ezeken is rajta hagyja bélyegét, és időnként mindenképpen felújításra szorulnak.

Barkácsolás vagy parkolás? A helyreállítás szempontjából mindegy is!

A melléképületek ideális színteret biztosítanak a használaton kívüli, de még megőrizni kívánt holmiknak. Nem ritka, hogy barkácsolás céljából kerül berendezésre egy kisebb épület, vagy az autószereléshez szükséges eszközök, kiegészítők is megtalálhatók a garázsnak használt épületben. A cél minden esetben az állagmegőrzés, amiért a leginkább a beltéri és kültéri festéssel, valamint az időjárás viszontagságaiból fakadó hibák helyreállításával tehetünk.

Használt ingatlan? Ismerd meg a melléképületek állapotát is!

A hitelfelvételi kedv csökkenésével a leginkább a használt ingatlanok irányába mutatkozik érdeklődés. Ez az, amit a kisvárosokban, településeken elérhető árakkal összefüggésben akár hitelfelvétel nélkül is megengedhetnek maguknak a legtöbben. Ami azonban használatban volt, és akár évtizedeken keresztül szolgálta egy család kényelmét, az szinte biztosan felújításra szorul. A mai kor embere elsőként a hőszigetelésre és a nyílászárók állapotára asszociál. Természetesen a beltéri festés is figyelmet érdemel, ám míg ez utóbbi saját kézzel is kivitelezhető általában, addig a homlokzati korszerűsítés, festés, esetleg a műemlék-jellegű épületek felújítása már annál inkább szakértő kezeket igényelnek.

A kőművesmunka hozzáértést igényel, de persze az sem mindegy, hogy milyen szakemberek mellett teszed le a voksod. A profik a nyári szezonban szinte biztosan foglaltak, ezért ha már másnap tud menni a magát hirdető, akkor megéri gyanakodni kicsit. A legjobbakra mindig várni kell, ám a hosszútávú állagmegőrzést és a kifogástalan végeredményt illetően megéri a dolog.