Kerti tárolót egyszerűen? Nem mindegy, mi a cél!

kerti tároló

A kerti sürgés-forgás még mindig nem ért véget, ehhez pedig a szokatlanul kellemes időjárás remek körítést kínál. Ugyan frontok jönnek-mennek, de a hőmérséklet még mindig lehetővé teszi, hogy elvégezzük azokat a teendőket, amikre a kertben szükség van. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ősszel a legnagyobb kihívást a zöldhulladék összegyűjtése és elszállítása jelenti.

OSB lapokból megfizethető áron

Kerti tároló építésében gondolkodsz? Egyelőre nincs helye a szerszámoknak, fűnyírónak, a medence tartozékoknak és a nyáron a teraszt díszítő kaspóknak? Ugyan készen is beszerezhetsz otthon felállítható, vagy már készen leszállított, elemekből álló megoldásokat, de akár magad is elvégezheted a munkát – ezzel nem kevés pénzt spórolva. A beton alap kialakításához érdemes kőműves segítségét kérni, de az oszlopok felállítása után a tető rögzítése és az OSB lapokból álló oldalfalak kialakítása nem állíthatja nagy kihívás elé még a laikusokat sem.

Profi szerszámok időtálló minőségben

Természetesen jól jönnek a szerszámok, amelyek eleinte talán több tízezres tételt tehetnek ki. Ezek azonban a későbbiekben is rendelkezésedre állnak majd, és legyen szó az ingatlan belső tereinek alakításáról, korszerűsítésről vagy felújításról, a megfelelő választással időtálló minőséget biztosító eszközökre tehetsz szert.

Gondolj a tűzifára is!

Gázzal vagy elektromos árammal oldod meg otthonod fűtését? Ebben az esetben nincs dolgod a téli tűzifa beszerzésével és tárolásával. Más a helyzet azonban akkor, ha szilárd tüzelőanyagot használsz. Már a nyár folyamán hasznos volt egy jelentős adagot beszerezni, a száraz fából ugyanis mennyiségre többet fogsz kapni, mint a vizes, és így többet nyomó társaiból. A tűzifa tárolását mindenképpen fedett helyen érdemes megoldani, védve ezzel az esőzések, vagy ritkább esetben a havazás jelentette átnedvesedéstől. Akkor sincs azonban gond, ha nem áll ilyen tárolóhely rendelkezésedre.

Az ország több pontján elérhetők olyan lerakatok, ahol lehetőséged van raklapokat beszerezni. Néhány szerszám, erő és magabiztosság, s máris készíthetsz különféle méretben fatárolókat. A Pinterest remek ötletekkel szolgál akár a méretet, a kialakítást, akár az elhelyezést illetően. Az örök gondot jelentő zöldhulladék, a lemetszett ágak és az egynyári növények, valamint a konyhakert maradványai pedig kitűnő komposzt alapanyagnak bizonyulnak. A már említett, olcsón beszerezhető faárunak számító raklapokból komposztáláshoz is optimális körülményeket teremthetsz. Barkácsolásra fel!