Beltéri felújítások ősszel? – Kis ötletek, nagy változások

felújítás

A festés, a lakásfelújítás időszakának a legtöbben a nyári hónapokat választják. Ilyenkor nem okoz gondot, ha nyitva van az ablak, a felvitt alapanyagok is gyorsan száradnak. De mi a helyzet a késő őszi szezonnal? Ha nyáron elmaradtak volna a szükséges munkálatok, akkor jövő nyárig érdemes azokkal várni? Természetesen nem. A homlokzati és kültéri munkák esetében a használni kívánt alapanyagoktól függ, lehetséges-e optimális végeredménnyel a kivitelezés. A nulla fok környéki kritikus hőmérsékletben már nem érdemes kísérletezni a termékekkel. Beltérben viszont más a helyzet. Az állandó hőmérséklet lehetővé teszi, hogy a burkolás, sőt, akár a kisebb helyiségek festése is gond nélkül kivitelezhető legyen.

Körültekintő alapanyagválasztás

A közönségterméknek szánt festékek ma már kellemetlen szagok nélkül alkalmazhatók, így hűvösebb időben sem jelent gondot a beltéri falfestés. A megfelelő méretű hengerek és ecsetek szinte filléres tételnek számítanak az alapanyagok jelentette költségek mellett. Megéri a középkategóriás termékek közül választani, sőt, akár a lemosható festékeket is előnyben részesíthetjük. Ha nem bajlódnál magad a még hátralevő burkolással, a szaniterek beszerelésével, vagy a homlokzat javításával, akkor még nincs késő szakemberhez fordulni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kőművesek, festők késő ősszel már jobban ráérnek, mint a főszezonnak számító nyári időszakban.

Kísérletezz a lakástextíliákkal!

Jó hír, hogy a beltéri felújítások nem merülnek ki a falazat újjá varázslásában. Számos olyan apróbb munkálat van, amiknek köszönhetően a helyiségek újszerű hangulattal várnak majd haza. Gondolj csak a lakástextíliák cseréjére! Indulj a szőnyegeknél, folytasd a függönyöknél, majd fejezd be az ágytakarók és a párnahuzatok világában. Az egységes színek azonnal másféle enteriőrt teremtenek. Figyelj arra, hogy a kiegészítőkkel, a bútorok színével eltérő árnyalatokat, színeket vigyél a 4 fal közé. A fehér és a neutrális árnyalatok tuti befutók, és akkor is megállják a helyüket, ha egyébként akár a lila textíliákat részesíted előnyben.

Polcok és képek

A tárolási nehézségeket ugyan nem oldják meg, de az üres falfelületeket kiválóan feldobják a lebegő polcok, az egy szín köré épülő képkeretek. A fa természetessége éppen úgy nagy népszerűségnek örvend, mint a szintén bármihez menő fekete képkeret. Az elrendezésben szabadjára engedheted fantáziád, de például a Pinteresten is látványos ötleteket gyűjthetsz be, inspirációt szerezhetsz.