Az energiahatékonyság soha nem volt még ilyen fontos!

energetika felújítás

Az elmúlt év sokak számára a rezsiköltségektől való félelemben telt. Az energiaválság hazánkba is beköszöntött, ráadásul elképesztő inflációs környezetben. Az üzletekben csak pislogunk a kasszánál, de az építkezéshez szükséges alapanyagok tekintetében sem jobb a helyzet. Nem véletlen, hogy a mai kor embere igyekszik ott spórolni, ahol tud. Ezt pedig leginkább a havi rendszeresen jelentkező kiadásokon teheti meg. A fűtésre és hűtésre fordított összeggel fixen kell számolni, ám ennek mértékét jelentősen csökkentheted, ha még most gondoskodsz az energetikai felújításról.

Energetikai felújítás? Fektess be a jövőbe!

Az új ingatlanok építésekor az energetikai előírásoknak megfelelő szigetelésről gondoskodnak a szakemberek. De mi a helyzet a régi házakkal? A tapasztalatok azt mutatják, hogy hazánkban messze több ingatlan szorulna homlokzati hőszigetelésre, mint ahányan tényleg bele is fektetik ebbe a pénzüket. Tény pedig, hogy ez egyfajta jövőre szóló befektetés, amely egyúttal az ingatlan állagmegőrzését is szolgálja.

Komplex megoldások a rezsicsökkentés érdekében

Fontos tudni, hogy a hőszigetelés, a nyílászárók állapota és a fűtési megoldás komplex rendszerként biztosítja a kellemes belső mikroklímát – akár télen, akár nyáron. Az energiahatékonyság kérdését egyébként a dolog fenntarthatósági oldalánál is megfoghatjuk. A bolygó által nyújtottakkal a végtelenségig nem élhetünk vissza, és ezt a fejlett országok egy része már rég felismerte. Az viszont más kérdés, hogy a tényleges döntéshozók miként támogatják, vagy éppen akadályozzák az energetikai korszerűsítéseket és a megújuló energiaforrások alkalmazását.

Növeld otthonod ingatlanpiaci értékét!

Az energetikai jellemzők meghatározzák azt is, hogy mennyit ér az ingatlan a piacon. Ha régi, korszerűtlen, jelentős felújításra szoruló háztól szeretnél megszabadulni, akkor minden valószínűség szerint tudod, hogy a feladat nem egyszerű. Főleg így van ez manapság, amikor legtöbben a korszerű, lehetőleg kis alapterületű és így könnyen felfűthető házak, lakások iránt érdeklődnek. A 2023-as ingatlanpiaci helyzet alapvetően a kínálati piac irányába mozdul, hiszen a hitelkamatok nagyrészt megnehezítik a hitelfelvételi döntéseket. A családtámogatási lehetőségeknek köszönhetően azonban akár az új építésű ingatlan megteremtése sem lehetetlen. Kérj árajánlatot a területen otthonosan mozgó szakembertől!