Ezt az 5 burkolási hibát kerüld el!

padló burkolás

A lakásfelújítás alkalmával a lelkes laikusok és a hozzáértéssel rendelkező tulajdonosok előszeretettel vágnak bele a burkolási feladatokba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos anyagokkal, főként a melegburkolatokkal tényleg elvégezhetők a feladatok akár komolyabb hozzáértés hiányában is. A barkács szaküzletekben korszerű, könnyen használható alapanyagok érhetők el, ha pedig a szükséges idő és lelkesedés is megvan, akkor a szakember munkadíja megspórolható. A kérdés csupán az, hogy érdemes-e így dönteni. Ha minimális kétségeid is vannak, vagy egyszerűen nem burkolással töltenéd a nyári szabadságot, akkor érdemes profikra bízni a munkálatokat. Lássuk, milyen burkolási hibákat követnek el a legtöbben, akik maguk vágnak neki a feladatnak!

1. Túl kevés rendelkezésre álló alapanyag

A laikusok leginkább azt a hibát követik el, hogy nem tudják, mennyi alapanyagra lesz szükség, és félúton ott állnak, hogy ismét az üzletbe kell rohangálni. Ugyan az interneten már rengeteg információ elérhető a témával kapcsolatban, de a profik gyakorlata és szakértelme mégiscsak hozzáadja a munkálathoz azt a bizonyos pluszt, amitől hatékonyan és kifogástalanul történik a burkolás.

2. Nincs meg a szükséges aljzatkiegyenlítés

A régi burkolatra nem érdemes az újat rátenni. Hiába látszik úgy, hogy ez minden további nélkül lehetséges, az idő vasfoga hatással van mindenre. Célszerű tehát felszedni a korábbi burkolatot a ragasztóval együtt, majd aljzatkiegyenlítést követően jöhet az új burkolat.

3. Nem megfelelő ragasztóválasztás

Legyen szó bármilyen hidegburkolatról, a megfelelő ragasztón az időtállóság múlhat. Mindig az alapanyaghoz kell a ragasztót választani, ehhez pedig célszerű szakemberrel konzultálni. Ha elkerülnénk az ebből adódó problémákat, akkor a burkolást a munkadíj ellenére is megéri profikra bízni.

4. Felfagyott teraszburkolat

A kültéri burkolás speciális hozzáértést igényel, hiszen ezek az anyagok ki lesznek téve az időjárás viszontagságainak. A ragasztó kiválasztása és annak alkalmazása egyaránt befolyásolhatja, hogy mennyire bírja majd a kültéri burkolat a hőingadozásokat.

5. Vízszigetelés

Elsősorban a fürdőszobában fontos a megfelelő vízszigetelésre való odafigyelés. Panelekben, társasházakban az alsó szomszédok láthatják kárát a nem megfelelő burkolásnak, egyébként pedig a fürdőszoba és a falak elázása további költségeket hozhat maga után. Idő hiányában inkább bízzuk a munkaigényes feladatot hozzáértőkre.