Fatároló építési tippek

fatároló

Az elmúlt fűtési szezon bebizonyította, hogy a szilárd tüzelőanyag bizony még mindig nem a múlté. Sőt! A növekvő energiaárak miatt egyre többen keresik az alternatív megoldásokat az otthon melegének biztosításához. Ahol adottak a feltételek, sokan döntenek a kazánnal, kandallóval, vagy akár a korszerű megjelenéssel bíró kályhák mellett. A nagyszüleink idejéből ismert típusok is megtalálhatók még a háztartások egy részében, de az igényes kivitelezésű, korszerű típusok, a beépíthető kandallók nagyobb kényelmet, és persze tisztaságot biztosítanak. Ahhoz azonban, hogy a fűtőanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre álljon, érdemes már most elkezdeni annak beszerzését.

Régi helyett újat

A beszerzésen túl további kérdéseket vet fel a tárolás. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy komplett melléképületet húzzon fel ebből a célból. Ugyanakkor a készen kapható, elemekből összeállítható kerti tárolók sem sokkal olcsóbbak. A szakemberek azt javasolják, hogy akár a kettő közötti megoldással is lehetővé válik a praktikus tárolás. Nem ritka, hogy a régi fáskamra már nem tesz eleget feladatainak, ilyenkor megéri az átalakításban, vagy egyszerűen a bontásban és valami újszerű kialakításában gondolkodni.

Főszerepben a raklapok

A faanyag minden korábbinál drágább, és ez nemcsak a fűtésre használt fa esetében van így. A tüzépeken és barkács üzletekben jól látni, mennyit emelkedtek az árak az elmúlt évben. Nem véletlen, hogy sokan inkább a raklapok kínálta lehetőségeket részesítik előnyben. Az Instán is nagyon mennek a raklapból készített bútorok- akár beltérre, akár kültérre. Hasonlóképp megéri akár fatárolás céljából is beszerezni az erre alkalmas telepekről raklapokat. A Pinterest a kreatív ötletek végeláthatatlan tárháza, ott biztosan találsz megfelelő ötletet egy saját kézzel felhúzott fatároló építéséhez.

Kőműves szakemberrel a gyorsaság érdekében

Legyen szó egy melléképület felhúzásáról, vagy az épített és a gyorsan felhasználható, alkalmazható elemek kombinálásáról, a megfelelő szakemberek hatékonyan és gyorsan végzik el a rájuk bízott feladatot. Könnyen lehet, hogy csak egy beton alapra és a talajmagasságtól számított 80-100 cm-es falazatra van szükség ahhoz, hogy a további oldalfalhoz használatos alapanyagokat sikerüljön biztonságosan és időtállóan rögzíteni. Miért bajlódnál magad, ha profik elvégzik helyetted a munka nehezét?