Festés, kőművesmunka? Még nincs késő a lakásfelújításhoz!

lakásfelújítás

Ízléses és tiszta helyiségek? A lakberendezés mellett az igényesen festett falak is kiemelt jelentőséggel bírnak. A szobafestés ugyan már házilag is könnyedén megoldható, de ritka az a helyzet, amikor ne lenne szükség a javításra, glettelésre, esetleg kifejezetten kőművesmunkára. Bár a házilagos felújítások a költséghatékonyság apropóján egyre szélesebb körben elterjednek, de ha nincs időd és energiád erre, akkor mindenképpen profikra érdemes bízni a feladatot.

Használt ingatlan? Bízd profikra!

Különösen igaz ez a régi építésű ingatlanok esetében, amelyeknél a teljes fal csiszolása, a falazattól induló újraépítése válhat szükségessé. Az is egy megoldásnak számít, ha a hozzáértést, megfelelő eszközöket és gyakorlatot igénylő kőművesmunkához profikat hívsz, a festést pedig a jól megválasztott alapanyagokkal magad végzed. A munkadíj így csökkenthető, de egy nagyobb ház esettében kétségkívül időráfordításra lesz szükséged a festéshez.

Új vagy használt? Az utóbbi elérhetőbb!

A lakásfelújítás egyébként a költségek apropóján egyre inkább kihívások elé állítja a háztartásokat. Vannak, akik a folyamatosan félretett összegből finanszírozzák a munkálatokat, mások szükség esetén akár a hitelintézetek ajánlatai mellett is döntenek. Míg az energiaválság bejelentésekor 2022 nyarán sokan dobták a piacra az energetikai felújításra szoruló ingatlanjaikat, addig napjainkban az elmaradó kereslet miatt egyre többen választják a korszerűsítést – már ha van miből.

Cél az igényes élettér kialakítása

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári hónapok számítanak igazi szezonnak a lakásfelújítás területén. Tény ugyanakkor, hogy a szakemberek elfoglaltságára visszavezethetően akár csak az őszi szezonban kerülhet sor a szükséges munkálatok elvégzésére. Nemcsak az igényes környezet megteremtése érdekében célszerű azonban időt és anyagiakat szánni a felújítási munkára, hanem a tisztaság és a higiénia megteremtésének apropóján is. A túlzsúfolt helyiségek, a haszontalan tárgyakkal teli lakások akár a tűzesetek melegágyának is számíthatnak. Nem mindegy tehát, hogy mennyire ügyelünk személyes életterünkre.

Biztonság mindenekelőtt

Szintén a biztonságot szolgálja a profi fűtésszerelés, valamint a berendezések évente történő átnézetése, karbantartása. Igaz ez a gázzal történő fűtésre, a tűzifa alkalmazására. Ugyanakkor nem mehetünk el a megfelelő hőszigetelés és a nyílászárók állapota mellett sem. Ezek együttesen járulnak hozzá a kellemes mikroklíma megteremtéséhez.