Homlokzat trend 2023

kert felújítás

A trendek nemcsak az öltözködés vagy a lakberendezés világát érik el, hanem a homlokzat kialakítását, színét illetően is begyűrűznek mindennapjainkba. Néha nem is tudjuk, mitől nyeri el egy ingatlan a tetszésünket, csak egyfajta harmóniát és különlegességet érzünk benne. Ez az, amikor a trendek és a környezetbe simulás egyszerre érvényesülnek.

Természetes harmónia

Alapvetően elmondható, hogy  környezettel összhangban kialakított homlokzat mind színét, mind technológiai megoldásait illetően abszolút trendnek számít 2023-ban. A természetes harmónia a legtöbbek szívéhez közel áll, s esetében a zöld növényzet, a kert is kiemelt szerephez jut. Az angolkertek világát idéző megjelenés itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A nagyvárosok hi-tech környezetében az üvegfelületek, a hazánkban is keresett loft lakások és a fémes megoldások egyaránt nagy érdeklődésre tartanak számot.

Minimalista vagy vidéki?

Vidéken kezded újra, ugyanakkor nem mondanál le a modern design-ról? A természetesen minimalista, a hagyományos tetőmegoldásoktól eltérő, egyenes kialakítás, a kültéri fény beengedése egyaránt jellemző azokra a modern lakóingatlanokra, amelyek már itthon is felbukkannak itt-ott. A vidéki élet másik típusa, amit sokkal többen megengedhetnek maguknak, a természetben fellelhető alapanyagok, a fa alkalmazása, a natúr színek. A YouTube csatornák között számos olyan külföldi videóssal találkozni, akik kifejezetten erre az irányvonalra álltak át, és lakberendezés, építészeti megoldások területén is tudnak újat mutatni.

Mi a helyzet a színekkel?

Alapvetően nincsenek kőbe vésett szabályok, de vannak bizonyos színek, amelyeket a magyar ember még mindig ízlésétől távolinak érez. A lila, a görög hangulatot idéző kék-fehér, vagy éppen a rikítóan piros homlokzat rendszerint elüt a környezetétől, és éppen emiatt nem hozza azt a minőséget, amit elvárnánk a homlokzati színektől. A harmónia lényeges, és a kevesebb néha tényleg több- az homlokzati festés területén is.

Burkolatok, különleges megoldások

A lábazati burkolatok még mindig befutók, de a nyílászárók környékén a natúr kövek is remek választásnak bizonyulnak. A zsindely reneszánszát éli, mint ahogy a rusztikus kőburkolat, a méretes burkolólapokkal kialakított megoldások is az idei trendeknek megfelelők. A modern építőanyagok fával történő kombinálása szintén hozza a várt hatást, különösen akkor, ha az épület megjelenésében is korszerű formákat tükröz.