Kora őszi kerti munkálatok – Néha érdemes szakembert hívni!

kert felújítás

Az indián nyár még valószínűleg sok szép hetet tartogat, de már most érdemes felkészülni azokra a feladatokra, amelyek az őszi időszakban a kertben elengedhetetlenül fontosak. A hideg hónapokra való felkészülés nemcsak azt jelenti, hogy esetlegesen beszerezzük a szükséges tüzelőt, és a lehulló leveleket eltávolítjuk a kertből. Aki családi házban lakik, pontosan tudja, hogy ennél jelentősen több feladat vár ilyenkor az emberre.

Felületvédelem

A nyári hőségben nem célszerű a felületvédelmet biztosító festékekkel dolgozni, ám ahogy kellemesebb hőmérséklet köszönt be, itt a fém és fa elemek festésének ideje. Fontos, hogy megfelelően elő legyen készítve az anyag, hiszen csak így lesz a végeredmény egyenletes. Akár a színekkel is variálhatsz, a megunt árnyalatok helyett érdemes újakat kipróbálni. A természetes megoldások hívei gyakran a barna és a zöld mellett döntenek, pedig a kínálat ennél sokkal szélesebb.

Kültéri tárolók takarítása

Az őszi kerti munkálatok során az eszközök még szükségesek, de a tárolásra alkalmas helyet már ekkor kitakaríthatod. Az ásót, gereblyét, fűnyírót és társaikat mindig tisztán célszerű elhelyezni, hogy a téli álom idején ne rozsdásodjanak, és ne romoljon az állapotuk.

Fatároló profikkal

Szilárd tüzelőanyagot használsz? Sokan vannak ezzel így, és a gázárakat látva minden valószínűség szerint idén is egyre többen térnek majd át a fával történő fűtésre. A kazán esetében a lakásban tisztaság uralkodik, de ha kályhával, kandallóval biztosítanád az otthon melegét, akkor már most hasznos lehet a szükséges beltéri eszközök, design tárolóelemek beszerzése. S hogy mi a helyzet a kültéri tárolással? A régi fatárolók helyett ma már teljesen új, könnyen felépíthető megoldásokban gondolkodhatsz, de akár szakember segítségét is kérheted egy méretben és kialakításban a kert adottságainak megfelelő építmény megalkotására. Fontos, hogy a helyben vonatkozó építési jogszabályokat ismerd, ám a tapasztalatok azt mutatják, egy kisebb fatároló esetében ez nem számít opciónak.

Homlokzati feladatok

A felületkezelés nemcsak a kerti építmények vagy a kerítés esetében kerül szóba, hanem a homlokzat esetében. Sokan vannak, akik őszre tartogatják a homlokzat festését, hiszen ekkor már nem kell a tűző naptól tartani az anyaghasználattal összefüggésben. A kültéri festékek, alapozók helyes használata mellett arra is javasolt odafigyelni, hogy a felületet minden esetben készítsük megfelelően el. A lepergett festéket távolítsuk el, a repedéseket javítsuk be. Nincs ideje és energiája minderre? Kőműves szakemberek segítségével kifogástalan eredményt kaphat, amire akár érkezhet is hamarosan a fedőfesték.