Lakás átalakítás stílusosan- tedd élhetőbbé a tereket!

Lakás felújitás

Ha a lakás belső átalakításának kérdése kerül szóba, akkor legtöbben azonnal a felmerülő költségekre asszociálnak. Tény azonban, hogy takarékoskodással, vagy akár a hitelintézetek kínálta lehetőségekkel előre gondolkodhatunk és tervezhetjük anyagilag is a felmerülő feladatokat.

A terek, melyekben mindennapjainkat élünk, idővel elhasználódnak, felújításra szorulnak. A megváltozott igények szükségessé tehetik a belső átalakítást, melynek egy részét érdemes szakemberre bízni. A legtöbben akkor fordulnak profi csapathoz, ha olyan nagyobb feladatok válnak szükségessé, mint a falbontás, vagy a falak jelentős felújítása. Bár egy egyszerű festéssel bárki megbirkózik házilag is, de ha a falak alapos előkészítést, javítást igényelnek, akkor már más a helyzet.

Álmodd újra a tereket!

A lakás átalakításának talán legnagyobb munkaigénnyel járó része a falbontás lehet. Felújítandó ingatlanoknál, vagy újszerű igények esetében kerül rendszerint szóba mindez. Ilyenkor a műszaki elrendezést és a stabilitást egyaránt figyelembe szokták venni a szakemberek. Mivel általában nagy zajjal és kosszal jár már egy kisméretű fal eltávolítása is, így ha tehetjük, ezt az időt töltsük inkább máshol. A szükségtelenné vált falrészek eltávolításával sokat tehetünk az élhető, tágasabb terek érdekében. Akár loft-hatású otthont is megvalósíthatunk, ami napjainkban igen divatosnak számít.

Galéria egyedi tervek szerint

Nagy belmagassággal rendelkezik otthonod? Szeretnél plusz alapterülethez és tároló helyekhez jutni? Tulajdonképpen bármilyen ingatlanban kialakítható galéria, melynek a normál magasság esetén alsó szintje tárolásra, felső például ágy elhelyezésére lehet ideális. Ha nagy belmagasságú ingatlannal rendelkezel, akkor akár két, teljesen használható helyiséget is kaphatsz ilyen módon. Persze az összhatás érdekében korántsem mindegy, hogy milyen stílusú galéria kerül kialakításra. Vedd figyelembe a tervezéskor a lakberendezést, a helyiség méretét és persze saját igényeidet. Az egészen gótikus, izgalmas feljáró részektől kezdve a légies üveg megoldásokig sokféle közül lehet válogatni, a kivitelezést pedig mindenképpen bízd profikra.

Zöld falak és térelválasztó elemek

Túl nagy helyiségeid vannak? Szívesen barátságosabbá, élhetőbbé tennéd azokat? Gondoltál már arra, hogy zöld falakat alkalmazz akár térelválasztó elemként? Ugyan a klasszikus polcok is remek választásnak bizonyulnak e célból, de a manapság már hazánkban is egyre több helyen látható zöld falak garantáltan stílusosabb megoldásnak számítanak. A speciális kialakítással bíró elem rengeteg zöld növénnyel garantálja a természetközeli hatást. Persze pultos megoldást is választhatsz, mely szolgálhat saját bejáratú bárként, de akár dekorációs elemeket, vagy látványos világítástechnikát is elhelyezhetsz itt.

LED világítás és álmennyezet? Ez a tuti páros!

S ha már a világításról esett szó, érdemes tudnod, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt célszerű arra fordítani, mint a legtöbben teszik. A konkrét fényteremtésen túl a hangulatos, meghitt környezet megvalósítása is múlhat a választott világítástechnikán. Az álmennyezetbe süllyesztett LED világítás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend és sokak otthonában kap helyet a megoldás. Az elegáns, luxus érzetet keltő konstrukció megvalósításához azonban nem csak a megfelelő LED szettekre van szükség, hanem az elképzeléseknek megfelelő álmennyezet elemekre, panelekre is. Akár a csillagos égbolthoz hasonló LED-es világítás is megteremthető, ám ehhez a szakemberek segítsége nélkülözhetetlen. Álmodd újra az otthonodban uralkodó fényeket LED-technológiával!