Még nincs késő újjávarázsolni a kertet!

tégla burkolás

A hőség már javában tombol, és ha teheti az ember, a klímás szobában tölti a tikkasztó órákat. A kertes ház azonban sokkal többet ad, mint hogy a 4 fal között töltsük a szabadidőt. Saját kézzel és szakember segítségével is elképesztő végeredmény születhet, és még most sincs késő nekikezdeni a kertépítésnek. Munka után, a már kellemesebb esti órákban akár a mindennapi feszültség oldásának eszköze is lehet a kerti tó kialakítása, vagy a medence környékének parkosítása.

Mindenkinek más igényei vannak, és persze a pénztárca is beleszól abba, hogy mit engedhetünk meg magunknak. Az odafigyelés meghálálja magát, és ez a kertre különösen igaz. Ha rendszeresen metszed a fákat, azok gazdag gyümölcsáldással hálálják meg. A gyomok távoltartása, a gyep öntözése és a talajtakaró növények ültetése meghozza az eredményt, és ha nem engeded elburjánozni a növényeket, gyomokat, akkor évről-évre szebb környezet fogad.

Autóbeálló és burkolás

Sokan úgy vannak vele, hogy majd szépen lassan végzik a teendőket, ahogy pénztárcájuk és idejük engedi. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az alapanyagok valószínűleg nem lesznek olcsóbbak, és időből sem lesz több. Érdemes tehát most nekikezdeni a tervezésnek és az alapanyagok beszerzésének. Az autóbeálló rendszerint elsőszámú helyet élvez, de a garázs építése mellett is sokan döntenek a gépjármű kímélésének érdekében. Szakértelem és idő hiányában ezt akár profikra is bízhatod, akik meglepően gyorsan felhúzzák a szükséges helyszínt. Akkor sincs ez másként, ha kültéri burkolatokról, maradva az említett példánál, az autóbeálló kialakításáról van szó. Ha a szabadban parkol az autó, akkor is szükséges, hogy azt ne a sárban vagy az egyébként gondozott gyepen tegye.

Főszerepben a homlokzat

Természetesen nem a parkolás az egyetlen kritikus kérdés akkor, ha a kert kialakításáról van szó. Kőműves szakemberek segítségével a régi kerítés helyett korszerűt és biztonságosan lehet építeni, mint ahogy a melléképületek is újjászülethetnek a gondos kezek által. Nemcsak az utca felőli homlokzat érdemel figyelmet, hanem az udvarra nyíló rész is, hiszen ez az, amit nap mint nap látsz a kertben tartózkodva.

Árnyékolás és terasz

A kerti komfortos tartózkodás gyakran azon múlik, hogy rendelkezésre áll-e a megfelelő kiülő, milyen állapotban van a terasz, és van-e valami, ami árnyékot ad a melegben. Kőműves közreműködésével a teraszt új köntösbe öltöztetheted, a korlátok és a burkolat is megújulhat.