Milyen kerítés típusok közül választhatunk?

kovácsoltvas kerítés

Az otthon megtervezésekor a kerítés talán nem a legelső helyet foglalja el, de ahogy kialakulnak a terek, a homlokzat elnyeri végső formáját, előbb vagy utóbb szóba fog kerülni az ideális kerítés megvalósítása. Az esztétikum és az aktuális trendek csak az érme egyik oldalán vannak, a másikon természetesen a biztonság és az időtálló minőség is helyet kapnak. Cikkünkben most annak járunk utána, hogy milyen kerítés típusok vannak. Tarts velünk, és találd meg az elképzeléseidnek és persze pénztárcádnak is megfelelőt!

Kovácsoltvas, az örök klasszikus

A fém és acél elemeknek köszönhetően akár több generáción keresztül is időtálló minőséget képvisel a kovácsoltvas kerítés. Mutatós, stílusos, igényes, erős szerkezetének köszönhetően pedig kiváló védvonalat biztosít. Telepítésekor az egyenletes talaj nélkülözhetetlen, s a rozsdásodás elleni védelemre, a festésre kiemelt hangsúlyt érdemes helyezni. A rácsos kialakítás miatt az utcáról könnyen be lehet látni, ám ennek ellenére is nagy népszerűségnek örvend, még ha drágább is társainál.

A fakerítés az egyik leginkább keresett!

A fa természetessége tulajdonképpen az ingatlan stílusától függetlenül megállja a helyét. Alapvetően nyitott kerítések készülnek felhasználásával, de a megfelelő elemekkel zárt megoldás varázsolható belőle. Néhány évente ugyan karbantartást igényel, de ennek ellenére minőségi és kifejezetten költséghatékony kerítés valósítható meg a fa segítségével.

Drótkerítés átmeneti megoldásként

Ha az ár az elsődleges, akkor ebben érdemes gondolkodni. Időtállósága hagy maga után némi kívánnivalót, könnyen átlátni rajta, de ha nem az utcafronton kerül alkalmazásra, akkor még befutó is lehet. A tekercsekben forgalmazott drótkerítés könnyen szállítható, a megfelelő rögzítés esetén pedig strapabíró. Más kérdés, hogy sokan csak ideiglenes megoldásként tekintenek rá, és nem ezt képzelik el otthonuk védővonalaként.

WPC kerítés: ha cél a modern design

A táblás kiszerelésben kapható WPC kerítés kifejezetten divatos, stílusos, és bármely háznak modern megjelenést kölcsönöz. Környezetbarát, és bonyolultabb terepviszonyok között is kényelmesen használható. Egyetlen hátránya, hogy a drágább megoldások közé tartozik.

Kőkerítés szakemberek segítségével

Kőműves segítségével időtálló, strapabíró és stílusos kőkerítés építhető. Egyedi külső kölcsönözhető segítségével a háznak, és a megfelelő alapanyagok használatával rendkívül minőségi, tartós eredmény születhet.